Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.36 (7 Szavazaból)

4,10 Ne vesd meg a kicsiny kezdet napját, mert az Úr örül a megkezdett munka láttán. (Zakariás - angol fordítás szerint)

Ha olyan vagy, mint én, akkor biztosan most is a közeledben van a tennivalók listája. Nem feltétlenül papírra leírva, lehet, hogy a fejedben cikáznak az elvégzendő feladatok körüli gondolatok. Úgy vettem észre, hogy annyira lefoglalnak minket a teendőinkkel kapcsolatos gondolatok, hogy kiszívják az energiánkat és teljesen lenyomnak minket.

Már nem is vagyunk képesek másra gondolni. Ezek a listák valószínűleg jó dolgokkal vannak tele, csak éppen az a baj velük, hogy elvonják a figyelmünket a legjobbtól, amit Isten tartogat a számunkra.

Istennek az a terve, hogy kiegyensúlyozott életet éljünk. Az életben nem minden történik egyszerre. Nem azonnal teljesül be minden álmunk, vágyunk és valósulnak meg a céljaink, hanem apránként. Apránként növekszünk. A házasságunkat is lépésenként erősítjük. Ha fogyókúrázunk, fokozatosan veszítünk a súlyunkból. Az egészségünk is fokozatosan áll helyre. Az adósságunkból is mindig egy részt törlesztünk. Azt mondja a Biblia, hogy „Istennel minden lehetséges”, de vegyük észre, hogy nem úgy folytatódik ez az ige, hogy „Istennel minden azonnal történik.” Igen, olyan Istent szolgálunk, aki képes csodákat tenni, és várakozásunk van afelől, hogy a javunkra fog cselekedni, de a mi részünket is meg kell tennünk. A mi részünk pedig az, hogy hűségesek vagyunk. A Példabeszédek 12:24-ben azt olvassuk, hogy „a szorgalmasak uralkodni fognak.” A Zsidókhoz írt levél 6:12 azt mondja, hogy „hit és türelem által örököljük az ígéreteket.”

Isten mindnyájunkat arra akar tanítani, hogy éljünk kiegyensúlyozott életet. Tanuljuk meg az elménket nyugalomba helyezni, és lépjünk be az Ő békességébe. Az életben mindig csak a következő lépés az, amire összpontosítanunk kell. Hagyd, hogy Isten vezessen arra, amerre menned kell. Nem kell mindent ma megfejtened, kitalálnod, csak a következő lépést kell megtenned. Ne hagyd, hogy a sok tennivaló lenyomjon. Egyszerre mindig csak egy kis lépést tégy, és egyszerre majd azt veszed észre, hogy elérted a célodat és az álmaid beteljesültek.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjök lõn azoknak, kik elaludtak. Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is. Mert a miképen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképen a Krisztusban is mindnyájan megeleveníttetnek.”

1 Korintusi 15:20-22

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...