Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (6 Szavazaból)

4,10 Ne vesd meg a kicsiny kezdet napját, mert az Úr örül a megkezdett munka láttán. (Zakariás - angol fordítás szerint)

Ha olyan vagy, mint én, akkor biztosan most is a közeledben van a tennivalók listája. Nem feltétlenül papírra leírva, lehet, hogy a fejedben cikáznak az elvégzendő feladatok körüli gondolatok. Úgy vettem észre, hogy annyira lefoglalnak minket a teendőinkkel kapcsolatos gondolatok, hogy kiszívják az energiánkat és teljesen lenyomnak minket.

Már nem is vagyunk képesek másra gondolni. Ezek a listák valószínűleg jó dolgokkal vannak tele, csak éppen az a baj velük, hogy elvonják a figyelmünket a legjobbtól, amit Isten tartogat a számunkra.

Istennek az a terve, hogy kiegyensúlyozott életet éljünk. Az életben nem minden történik egyszerre. Nem azonnal teljesül be minden álmunk, vágyunk és valósulnak meg a céljaink, hanem apránként. Apránként növekszünk. A házasságunkat is lépésenként erősítjük. Ha fogyókúrázunk, fokozatosan veszítünk a súlyunkból. Az egészségünk is fokozatosan áll helyre. Az adósságunkból is mindig egy részt törlesztünk. Azt mondja a Biblia, hogy „Istennel minden lehetséges”, de vegyük észre, hogy nem úgy folytatódik ez az ige, hogy „Istennel minden azonnal történik.” Igen, olyan Istent szolgálunk, aki képes csodákat tenni, és várakozásunk van afelől, hogy a javunkra fog cselekedni, de a mi részünket is meg kell tennünk. A mi részünk pedig az, hogy hűségesek vagyunk. A Példabeszédek 12:24-ben azt olvassuk, hogy „a szorgalmasak uralkodni fognak.” A Zsidókhoz írt levél 6:12 azt mondja, hogy „hit és türelem által örököljük az ígéreteket.”

Isten mindnyájunkat arra akar tanítani, hogy éljünk kiegyensúlyozott életet. Tanuljuk meg az elménket nyugalomba helyezni, és lépjünk be az Ő békességébe. Az életben mindig csak a következő lépés az, amire összpontosítanunk kell. Hagyd, hogy Isten vezessen arra, amerre menned kell. Nem kell mindent ma megfejtened, kitalálnod, csak a következő lépést kell megtenned. Ne hagyd, hogy a sok tennivaló lenyomjon. Egyszerre mindig csak egy kis lépést tégy, és egyszerre majd azt veszed észre, hogy elérted a célodat és az álmaid beteljesültek.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Én vagyok a szõlõtõ, ti a szõlõvesszõk: A ki én bennem marad, én pedig õ benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek. Abban dicsõíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim.”

János 15:5,8

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Köszönöm mennyei Apukám, hogy olyan ...

  Bövebben...

   
 • Ez a kedvencem. Nagyon bátorító.

  Bövebben...

   
 • Igen köszönöm Atyám, hogy jöhetek hozzád ...

  Bövebben...

   
 • Dicsőség néked Istenünk, Fiad nevében ...

  Bövebben...