Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.95 (20 Szavazaból)

„Minden helyzetben ismerd fel az Örökkévalót és akaratát,
akkor majd ő egyengeti utadat, és vezeti lépteidet!”
(Példabeszédek 3:6, Egyszerű fordítás)

Közeledett a nyár vége. Ezzel együtt a családunkban is egy gyönyörű időszak végéhez közeledtünk. Két nagyobb fiúnk már kirepült otthonról, és most a legfiatalabbat is várta az egyetem.

Elképzeltem, amint majd a feleségemmel hazatérünk az üres házba, amit ezidáig a nevetés, a közös vacsorák, és a birkózó meccsek lármája töltött be. Az elkövetkezendő veszteség gondolatára elkapott a szomorúság, és majd megszakadt a szívem. Ez teljesen természetes érzés ilyenkor. Majd jött a meglepetés.

Megálltam egy pillanatra és megkérdeztem Jézust: „Uram, hogyan akarod, hogy lássam ezt a dolgot?” Ezt válaszolta: „Ez egy jó időszak az életedben, John. Egyáltalán nem veszíted el a családodat. A családod növekszik és érik, és ez egy áldott időszak.” Egyszerre, mintha kicseréltek volna. Már felkészültem a napokig tartó lehangoltságra, és Jézus megmentett. Csak azért, mert feltettem azt az egyszerű kérdést: „Uram, hogyan akarod, hogy lássam ezt a dolgot?”

Sokszor a természetes reakcióinkkal, érzéseinkkel, látásmódunkkal csak úgy elvagyunk. Persze nem arról beszélek, hogy ne mutassuk ki őszintén az érzéseinket. Lelki tanácsadóként mindig arra ösztönöztem az embereket, hogy vegyék figyelembe az érzéseiket, és hagyják, hogy az érzéseik megmutassák, milyen állapotban van a szívük. Ne vedd semmibe a belső életed. Figyelj a jelzéseire, és ne vedd fel a „jó-keresztény-tagadjunk-le-mindent” hozzáállást, és amikor belül tombolsz, akkor is azt mondod, hogy „Örvendezek az Úrban”.

Arról beszélek, hogy fontos hagynunk Jézusnak, hogy formálja a látásmódunkat. Előfordult már veled, hogy nem jól láttad a dolgokat? Esetleg nem úgy láttad őket, mint Jézus? Drágáim, nem az Édenkertben élünk, és nem is egy semleges világban. Olyan világban élünk, ahol különböző erők próbálják befolyásolni a látásmódunkat. Nem látjuk az egész képet, megragadunk egy apró részletnél, a megtörtségünk elhomályosíthatja a képet, valamint van egy ellenségünk is, aki a félrevezetés nagymestere. Jézus olyan sebezhetőnek lát minket, hogy a farkasok között lévő bárányhoz hasonlítja a helyzetünket. Míg reálisnak, természetesnek és helyénvalónak tűnhetnek bizonyos érzések és látásmódok, én arra biztatlak, hogy mindenképpen kérdezd meg:

„Uram, hogyan akarod, hogy lássam ezt a dolgot?”

Hagyd, hogy Jézus formálja a látásmódodat az emberekkel, eseményekkel, krízishelyzetekkel, csalódásokkal, változásokkal és veszteségekkel kapcsolatban. Engedd be Őt abba, ahogyan a dolgokat szemléled. Meglátod, ez fel fog szabadítani téged.

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!”

5 Mózes 18:15

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások