Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.95 (20 Szavazaból)

„Minden helyzetben ismerd fel az Örökkévalót és akaratát,
akkor majd ő egyengeti utadat, és vezeti lépteidet!”
(Példabeszédek 3:6, Egyszerű fordítás)

Közeledett a nyár vége. Ezzel együtt a családunkban is egy gyönyörű időszak végéhez közeledtünk. Két nagyobb fiúnk már kirepült otthonról, és most a legfiatalabbat is várta az egyetem.

Elképzeltem, amint majd a feleségemmel hazatérünk az üres házba, amit ezidáig a nevetés, a közös vacsorák, és a birkózó meccsek lármája töltött be. Az elkövetkezendő veszteség gondolatára elkapott a szomorúság, és majd megszakadt a szívem. Ez teljesen természetes érzés ilyenkor. Majd jött a meglepetés.

Megálltam egy pillanatra és megkérdeztem Jézust: „Uram, hogyan akarod, hogy lássam ezt a dolgot?” Ezt válaszolta: „Ez egy jó időszak az életedben, John. Egyáltalán nem veszíted el a családodat. A családod növekszik és érik, és ez egy áldott időszak.” Egyszerre, mintha kicseréltek volna. Már felkészültem a napokig tartó lehangoltságra, és Jézus megmentett. Csak azért, mert feltettem azt az egyszerű kérdést: „Uram, hogyan akarod, hogy lássam ezt a dolgot?”

Sokszor a természetes reakcióinkkal, érzéseinkkel, látásmódunkkal csak úgy elvagyunk. Persze nem arról beszélek, hogy ne mutassuk ki őszintén az érzéseinket. Lelki tanácsadóként mindig arra ösztönöztem az embereket, hogy vegyék figyelembe az érzéseiket, és hagyják, hogy az érzéseik megmutassák, milyen állapotban van a szívük. Ne vedd semmibe a belső életed. Figyelj a jelzéseire, és ne vedd fel a „jó-keresztény-tagadjunk-le-mindent” hozzáállást, és amikor belül tombolsz, akkor is azt mondod, hogy „Örvendezek az Úrban”.

Arról beszélek, hogy fontos hagynunk Jézusnak, hogy formálja a látásmódunkat. Előfordult már veled, hogy nem jól láttad a dolgokat? Esetleg nem úgy láttad őket, mint Jézus? Drágáim, nem az Édenkertben élünk, és nem is egy semleges világban. Olyan világban élünk, ahol különböző erők próbálják befolyásolni a látásmódunkat. Nem látjuk az egész képet, megragadunk egy apró részletnél, a megtörtségünk elhomályosíthatja a képet, valamint van egy ellenségünk is, aki a félrevezetés nagymestere. Jézus olyan sebezhetőnek lát minket, hogy a farkasok között lévő bárányhoz hasonlítja a helyzetünket. Míg reálisnak, természetesnek és helyénvalónak tűnhetnek bizonyos érzések és látásmódok, én arra biztatlak, hogy mindenképpen kérdezd meg:

„Uram, hogyan akarod, hogy lássam ezt a dolgot?”

Hagyd, hogy Jézus formálja a látásmódodat az emberekkel, eseményekkel, krízishelyzetekkel, csalódásokkal, változásokkal és veszteségekkel kapcsolatban. Engedd be Őt abba, ahogyan a dolgokat szemléled. Meglátod, ez fel fog szabadítani téged.

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások