Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.73 (11 Szavazaból)

A nehézségek, vagy szívszaggató tragédiák  közepette eldönthetjük, hogy Istent keressük, vagy a dolgok megértését. A kettőt együtt ritkán találjuk meg. Idővel Isten megértést is adhat, azonban ez általában nem a vihar idején történik. A viharban keresd Istent. A magyarázat majd később jön. Bízz a Nagyobb történetben.

Ha nem a Nagyobb történetben élsz, akkor valami mindig ki fogja tölteni az űrt. A vallás manapság népszerű, sokak által választott történet. A vallás megpróbálja az élet kiszámíthatatlanságát megzabolázni azzal, hogy az ígéretek és jutalmak rendszerét vezeti be, egy szerződést, mely Istent kötelezi arra, hogy megvédjen a nyilaktól. Nem számít, hogy az adott csoport milyen alkut köt – a tanokkal való azonosulás, erkölcsös élet, vagy valamiféle szellemi megtapasztalás – a vágy ugyanaz marad: megszelídíteni Istent, hogy cserébe Ő megszelídítse az életet számunkra. A vallás nem törődik a lélek mély vágyakozásával, és az sem számít, hogy hiányzik Isten együttműködése a képből. Ha a rendszer nem működik, akkor az csak azért lehet, mert mi nem csináljuk jól a dolgokat. Mindig van valami, amin még lehet munkálkodni, ami még kívánni valót hagy maga után.

Azután ott van a többi opció. A foci, a politika, a szex, a zene és még a gyülekezet is lehet elkeseredett próbálkozásunk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő történetet, amiben megleljük az életünket és a szerepünket.

A nehézség különösképpen szeret A történetté válni, ami azután maga alá gyűr, és nem látjuk a kincseket, amik mennyei állampolgárként a mieink. Gondoljunk csak arra a történetre, amikor Jézus a hajóban aludt, miközben tombolt a vihar. A tanítványokat a közvetlen krízishelyzet uralta le, de Jézus valami más uralma alatt állt, és nyugodtan aludt. Gondoljuk csak meg, ez egy nagyon erőteljes kép. A krízishelyzetre adott válaszod felfedi, hogy melyik történetben élsz. Ha nem a Nagyobb történetben élsz, akkor a nehézség sokként fog hatni rád. Jézust soha nem sokkolta a nehézség, minden helyzetben képes volt a megfelelő perspektívát megtartani (a reményt, az örömöt és a szeretetet is). Ne értsetek félre, megvan a helye a szomorúságnak ebben a szívfacsaró világban, és nem akarom elbagatellizálni a dolgokat. De gondoljunk csak bele, Jézus aludt, miközben a tanítványok teljesen bepánikoltak. Talán érzéketlen, vagy keményszívű lett volna? Nem gondolnám. Viszont tudta, hogy létezik egy Nagyobb történet. Bízz ebben a Nagyobb történetben.

4,11 "Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett".  (Jelenések)
21,6 ... „Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.
21,7 Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!”

5 Mózes 18:15

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások