Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.73 (11 Szavazaból)

A nehézségek, vagy szívszaggató tragédiák  közepette eldönthetjük, hogy Istent keressük, vagy a dolgok megértését. A kettőt együtt ritkán találjuk meg. Idővel Isten megértést is adhat, azonban ez általában nem a vihar idején történik. A viharban keresd Istent. A magyarázat majd később jön. Bízz a Nagyobb történetben.

Ha nem a Nagyobb történetben élsz, akkor valami mindig ki fogja tölteni az űrt. A vallás manapság népszerű, sokak által választott történet. A vallás megpróbálja az élet kiszámíthatatlanságát megzabolázni azzal, hogy az ígéretek és jutalmak rendszerét vezeti be, egy szerződést, mely Istent kötelezi arra, hogy megvédjen a nyilaktól. Nem számít, hogy az adott csoport milyen alkut köt – a tanokkal való azonosulás, erkölcsös élet, vagy valamiféle szellemi megtapasztalás – a vágy ugyanaz marad: megszelídíteni Istent, hogy cserébe Ő megszelídítse az életet számunkra. A vallás nem törődik a lélek mély vágyakozásával, és az sem számít, hogy hiányzik Isten együttműködése a képből. Ha a rendszer nem működik, akkor az csak azért lehet, mert mi nem csináljuk jól a dolgokat. Mindig van valami, amin még lehet munkálkodni, ami még kívánni valót hagy maga után.

Azután ott van a többi opció. A foci, a politika, a szex, a zene és még a gyülekezet is lehet elkeseredett próbálkozásunk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő történetet, amiben megleljük az életünket és a szerepünket.

A nehézség különösképpen szeret A történetté válni, ami azután maga alá gyűr, és nem látjuk a kincseket, amik mennyei állampolgárként a mieink. Gondoljunk csak arra a történetre, amikor Jézus a hajóban aludt, miközben tombolt a vihar. A tanítványokat a közvetlen krízishelyzet uralta le, de Jézus valami más uralma alatt állt, és nyugodtan aludt. Gondoljuk csak meg, ez egy nagyon erőteljes kép. A krízishelyzetre adott válaszod felfedi, hogy melyik történetben élsz. Ha nem a Nagyobb történetben élsz, akkor a nehézség sokként fog hatni rád. Jézust soha nem sokkolta a nehézség, minden helyzetben képes volt a megfelelő perspektívát megtartani (a reményt, az örömöt és a szeretetet is). Ne értsetek félre, megvan a helye a szomorúságnak ebben a szívfacsaró világban, és nem akarom elbagatellizálni a dolgokat. De gondoljunk csak bele, Jézus aludt, miközben a tanítványok teljesen bepánikoltak. Talán érzéketlen, vagy keményszívű lett volna? Nem gondolnám. Viszont tudta, hogy létezik egy Nagyobb történet. Bízz ebben a Nagyobb történetben.

4,11 "Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett".  (Jelenések)
21,6 ... „Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.
21,7 Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások