Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.75 (4 Szavazaból)

2,1 Ha valaki ételáldozatot akar bemutatni az Úrnak, finomliszt legyen az áldozata… (3 Mózes)

Nagyon tetszik nekem ez a jelkép, ami Jézust finomliszthez hasonlítja. Ahhoz, hogy finomlisztet kapjunk, össze kell törni a búzaszemeket, majd többször át kell szitálni a lisztet. Nem emlékeztet ez minket Jézus értünk viselt szenvedéseire és áldoztára?

Mint ahogy a finomlisztben nem lehet semmiféle durva anyag, úgy Jézusban sincs semmiféle szeplő. Őbenne minden a tökéletes arányban van meg.

Amíg itt élt a földön, minden szava, minden gondolata, minden cselekedete tökéletes volt. Kedves volt, de nem engedékeny. Határozott volt, de nem erőszakos. Ő olyan, mint az acél és a bársony, gyöngéd de egyúttal fenséges. Mint egy tökéletes gyémánt, melyet bármelyik oldaláról nézünk, hibátlan, gyönyörű és ragyogó. Jézus lénye minden részében csodálatos, és nincs Hozzá fogható!

Na és mi van a Biblia nagy alakjaival, mint például Mózes, Ábrahám, Péter, János és Pál?

Mózes, akit a Biblia a föld legalázatosabb emberének hív (4 Mózes 12:3), egyszer annyira feldühödött a népre, hogy kétszer ütött rá a sziklára, amire csak egyszer szabadott volna (4 Mózes 20:1-12). Ezúttal kijött a sodrából.

Ábrahám, akit a hit atyjának nevezünk (Zsidók 11:8-10), azt hazudta a fáraónak, aki megkívánta a feleségét, hogy a húga. Veszélybe sodorta feleségét, csak azért, hogy a saját bőrét mentse (1 Mózes 20:1-18).

Péter, aki Jézus buzgó követője volt, háromszor tagadta meg Őt (Máté 26:33-34). János, a szeretett tanítvány, aki Jézus kebelére hajtotta fejét, kész lett volna tüzet hívni az égből, hogy elpusztítsa a samáriabelieket, akik elutasították Jézust (Lukács 9:52-54).

Még Pál is - a kegyelem apostola, aki missziós útjaival kitaposta az ösvényt a későbbi misszionáriusok számára – elment Jeruzsálembe, amikor pedig a Szent Szellem Agabosz prófétán és több más tanítványon keresztül üzente, hogy ne menjen (Apostolok cselekedetei 21:4, 10-11).

Közülünk még a legjobbak is követnek el hibákat. Az Egyetlen, aki hibátlan, tökéletes és lényének minden részében csodálatos, az Jézus. És mivel Ő sohasem hibázik, Hozzá fordulhatsz. Ő sohasem fog csalódást okozni.

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjök lõn azoknak, kik elaludtak. Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is. Mert a miképen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképen a Krisztusban is mindnyájan megeleveníttetnek.”

1 Korintusi 15:20-22

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...