Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.86 (7 Szavazaból)

60,1 Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége. (Ézsaiás)

Talán előfordult már, hogy az emberek azt mondták: „Te olyan szerencsés vagy!”, vagy „Nem hogy öregednél, inkább egyre fiatalabbnak nézel ki!”, vagy „Olyan sok rosszal találkozunk manapság, de úgy tűnik, téged ezek nem aggasztanak.”

Az emberek a világban nem rendelkeznek szellemi felismeréssel. Az alapján tudnak ítélni, amit látnak: külső megjelenésünk, viselkedésünk, és a velünk történő dolgok.

Más szavakkal, ha észrevesznek valami különbséget rajtad, akkor tulajdonképpen Isten dicsőségének a bizonyítékát látják az életedben – a családodban, a munkahelyeden, az egészségi állapotodban és a pénzügyeidben.

A barátaid és a kollégáid lehet, hogy mondták már, olyasvalaki vagy, aki kitűnik a tömegből. Valójában ez azért van, mert Krisztus él benned, és Vele együtt az eljövendő dicsőség reménysége (Kolossé 1:27). Amikor Isten dicsősége rád ragyog, akkor a szavaidnak súlya van, még ha nem vagy ékesszóló, akkor is. Én már csak tudom. Végig dadogtam a kamaszkort. Tehát, amikor a szavaid megváltoztatják az emberek életét, akkor tudhatod, hogy ez nem tőled van, hanem az Úrtól!

Nem kell kitűnő tanulónak lenned, sem ékesszólónak. Lehet, hogy éppen nagyszájú vagy, mint Péter apostol, de amikor Isten átformál és az Ő dicsősége rád ragyog, és kiállsz prédikálni, akkor háromezer ember megtér (Apcsel 2:14-41)! Az a fontos, hogy Isten adjon a szavaidnak súlyt.

Lehet, hogy egy senki vagy, mint József, a rabszolga, akit kitaszítottak, börtönbe vetettek. Mégis korának legnagyobb tekintéllyel és hatalommal bíró uralkodója őt hívatta, hogy magyarázza meg az álmát. Azaz, Isten olyan válaszokat fog a szádba adni, amit a világ nem tudhat.

Lehet, hogy a kezed „különleges”. Amikor betegekre teszed a kezed, meggyógyulnak. Lehet, hogy különös képességed van ahhoz, hogy bölcs tanácsokat adj, vagy ahhoz, hogy valakinek a jövőjére az Istentől jövő bölcsesség és tudás szavait szóld.

„Világosságodhoz népek jönnek, és királyok a rád ragyogó fényhez” (Ézsaiás 60:3). Kedves barátom, amikor látod ezt megtörténni, akkor tudd, hogy Isten rád ragyogó dicsősége az, ami vonzza az embereket!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerõsítelek, sõt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.”

Ézsaiás 41:10

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások