Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (16 Szavazaból)

4,25 aki (Jézus) halálra adatott bűneinkért, és feltámasztatott megigazulásunkért. (Róma)

A Biblia azt tanítja nekünk, hogy Jézus meghalt a bűneinkért, és feltámadt a megigazulásunkért. Most egy példával próbálom illusztrálni és világossá tenni Jézus feltámadásának a jelentőségét.

Tegyük fel, hogy egy idegen országban élsz, és egy nap, elkövetsz valamilyen vétséget. Irgalomért könyörögsz az ország királyához. Ő pedig ezt mondja: „A törvény az törvény. Nem változtathatom meg a törvényt a kedvedért. Mit fognak akkor az emberek mondani rólam? Nem fognak következetesnek és hitelesnek gondolni. Azonban, ha találsz magad helyett valakit, aki hajlandó letölteni a büntetést helyetted, akkor részemről rendben van a dolog.”

Mondjuk sikerül valakit találnod, aki letölti helyetted a három hónapot a börtönben. Nyilvánvalóan, egy ideig nem látod ezt az embert. Telnek-múlnak a napok, hetek.

Honnan fogod tudni, hogy a büntetésed letelt? Amikor meglátod azt az embert szabadon járni-kelni. Amikor kiszabadul a börtönből, akkor tudod, hogy a büntetésed teljesen le lett töltve. Most már senki nem hozhat fel ellened vádat, az elkövetett vétségért. Úgymond „igazzá lettél”. Nem kell attól tartanod, hogy a király katonái utánad jönnek, mert tudod, hogy aki helyetted letöltötte a büntetést, szabad.

Kedvesem, Jézus, a helyettesítőd, kifizette az adósságot, amit te nem tudtál kifizetni. A kereszten minden bűnödet elhordozta, amit egész életed során elkövetsz. Jézus bűnhődött minden egyes bűnödért. És mivel Istent kielégítette az, amit Jézus tett, feltámasztotta Őt a halálból.

Ma Jézus sírja üres. Nincsen ott, mert feltámadt. Az üres sír, és a feltámadása a biztosíték számunkra, hogy teljesen megigazultunk. Nem kell félnünk Isten ítéletétől. Az Ő igazsága a te oldaladon áll!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ha pedig a világosságban járunk, a mint õ maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az õ Fiának vére megtisztít minket minden bûntõl.”

1 János 1:7

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások