Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.98 (20 Szavazaból)

15,31 Ő azonban ezt mondta neki: Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied. (Lukács)

A hit azt jelenti, hisszük, hogy jó Istenünk van, aki gondoskodik azokról, akik bíznak Benne, és védelmezi őket. Biztosan emlékeztek a tékozló fiúról szóló példabeszédre (Lukács 15:11-32).

Jézus azért mondta el ezt a történetet, hogy illusztrálja, milyen jó a mi Mennyei Atyánk. Az önfejű fiú elherdálta apja örökségét, mielőtt arra az elhatározásra jutott, hogy hazatér apjához szolgának.

Mielőtt hazaért volna, apja már messziről észrevette, odafutott hozzá és megölelte. Ahelyett, hogy szolgának fogadta volna fel, az apa odafordult a szolgákhoz és így szólt: „Hozzátok ide a legszebb ruhát! Hozzatok gyűrűt és sarut a fiamnak. Öljük le a hízott borjút és ünnepeljünk!”

Amikor az idősebb fiú hazaérkezett a munkából és meghallotta a nagy ünneplést, dühös lett, és nem volt hajlandó belépni a házba. Az édesapja erre kiment hozzá, hogy megkérdezze, mi a baj. Az idősebb fiú így panaszkodott: „Nézd, én hosszú évek óta szolgállak. Te pedig még egy borjút sem adtál nekem, hogy ünnepeljek a barátaimmal. Bezzeg, ahogy a tékozló fiad hazajött, máris hízott borjút vágattál le a tiszteletére!”

Vegyük csak észre, mit mondott neki az apa: „Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tiéd. Vigadnod és örülnöd kellene, hogy ez a te testvéred meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott.”

Hogyan látta az idősebb fiú az apát? Kemény és fukar embernek látta őt. Azt hitte, hogy meg kell dolgoznia azért, hogy valami jót kapjon apjától. Nem vette észre, hogy neki már van öröksége! Bármikor levághatta volna a hízott borjút, ha ünnepelni akart volna!

Mint a példázatban lévő apa, Isten is adott már neked örökséget Krisztusban. Ne mulaszd el azzal, hogy kételkedsz Isten jóságában, vagy, hogy azt hiszed meg kell dolgoznod érte. Lásd Mennyei Apukád szerető szívét és jóságát feléd, és kezdd el ünnepelni az örökséged már ma is!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjök lõn azoknak, kik elaludtak. Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is. Mert a miképen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképen a Krisztusban is mindnyájan megeleveníttetnek.”

1 Korintusi 15:20-22

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...