Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (8 Szavazaból)

A döntés ereje

Isten mindenkit szabad akarattal teremtett. Ez lehetővé teszi, hogy külső befolyás nélkül meghozzuk a saját döntésünket. A gonosz azáltal próbál kényszeríteni minket, hogy tegyünk meg bizonyos dolgokat, hogy külső nyomást helyez ránk.

Ezzel szemben Isten belülről, a szívünkben lakó Szent Szellem által szeretne vezetni minket. Jézus nem követelődző, nem kemény, nem bántó, nem helyez ránk nyomást. Ő alázatos, kedves, gyengéd és szelíd (Máté 11:29, 30). Mi emberek valóban bonyolult lények vagyunk. Az elménkkel gondolunk valamit, miközben az érzelmeink valami mást akarnak, és úgy tűnik, mintha még az akaratunk is a maga útját járná. Viszont, ha az ember akarata megújul Isten Igéje által, és elegendő tudással rendelkezik ahhoz, hogy a jót válassza, akkor nagyon veszélyessé válik az ördög és az ő sötét királysága számára. Az újjászületett ember képes túllépni mindazokon a negatív dolgokon, amiket a Sátán tervezett, egyszerűen azáltal, hogy az akaraterejét használva egyetért Istennel és az Ő Igéjével.

Rájöttem, hogy a kételkedés az tulajdonképpen egy gondolat, amit a gonosz ültet a fejembe, és arra használja, hogy megakadályozzon abban, hogy élvezzem az életet, és előrehaladjak Isten számomra előkészített jó tervében. Arra is rájöttem, hogy bármennyire is gyötörnek a kétségek, akkor is dönthetek úgy, hogy hitben megyek tovább. Az érzéseim nem én vagyok. Nagyobb vagyok az érzéseimnél, és te is nagyobb vagy az érzéseidnél. Nem számít, hogyan érezzük magunkat, képesek vagyunk úgy dönteni, hogy a helyes dolgot fogjuk tenni. Nem mindig könnyű az érzéseinkkel szembemenni, mert az érzelmek néha nagyon erősek tudnak lenni, de mégis jobb ellenállni nekik, és szabadságban járni, mint hagyni, hogy uralkodjanak rajtunk és megkötözzenek.

A Józsué 24:15-ben azt látjuk, hogy Józsué döntést hoz. Azt mondja: „… Válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni… De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!” Józsué döntést hozott, és a döntését senki sem változtathatta meg. Nem az alapján hozott döntést, hogy mások mit csináltak. Nem volt hajlandó behódolni az emberektől való félelemnek. Ha döntést hozol, ne bizonytalanodj el, ha valaki más nem azt teszi, amit te. Ne juss rögtön arra a következtetésre, hogy helytelen, amit teszel, és változtatnod kell. Az is előfordulhat, hogy mindegyikőtök a helyes úton jár. Isten különbözően vezet különféle embereket, és csakis Ő tudja ennek az okát.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Mert meg van írva: Élek én, mond az Úr, mert nékem hajol meg minden térd, és minden nyelv Istent magasztalja.”

Rómaiakhoz 14:11

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...