Friss gondolatok

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (10 Szavazaból)

17,28 Mert benne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy a ti költőitek közül az egyik ezt mondta: „Az Ő gyermekei vagyunk.” (Apostolok Cselekedetei – Egyszerű Fordítás)

Soha ne gondolj úgy magadra, mint aki el van választva Istentől. A Vele való kapcsolatod olyan, mint a tengeri élőlény kapcsolata a tengerrel.

Isten nem csak részt vesz az életedben. Mennyei Atyád nem csak benne van az életedben. Ő maga az életed. A Vele való egységed határoz meg. A függetlenség csak egy illúzió, ami visszatart attól, hogy megtapasztald azt az életet, amit neked szán. Isten nem valahol kívül, távol van, hanem ebben a pillanatban is Benned él, és te pedig Őbenne.

Az Ő gyermeke vagy, és az Ő DNS-e van benned. Ő nem csak nézője az életednek, aki arra vár, hogy felajánlja a segítségét, amikor szükséged van rá, hanem az Ő élete lényednek megtartó ereje és forrása. Arra vágyik, hogy naponta megtapasztald, ahogy az Ő élete kiáramlik a bensődből. Tanuld meg a Mennyei Atyáddal való egységben látni magad, és hidd el, hogy Ő megeleveníti a gondolataidat, szavaidat és cselekedeteidet a nap során.

Mennyei Atyám, a gyermeked vagyok (János 1:12). Olyan szeretettel szeretsz, aminek az intenzitását semmi sem csökkentheti (Énekek Éneke 8:7). Jó terveket tartogatsz a számomra (Jeremiás 29:11). Azért szeretsz engem, mert így döntöttél, és nem azért mert valamit tettem, vagy nem tettem (Efezusi 1:4). Jóságod és szereteted kísérnek életem minden napján (Zsoltárok 23:6).

Minden áldás Jézus Krisztusban, már az enyém (Efezusi 1:3). Hit által belépek a kegyelembe, és azt a kegyelem utat fogom járni, amit előre elkészítettél számomra (Róma 5:2). Mindaz vagyok, akinek Te mondasz (1 Korinthus 15:10). Mindenre képes vagyok, amire elhívtál (Filippi 4:13). Minden az enyém, amit nekem szántál (Zsoltárok 84:12).

Az utam egyre világosabb (Példabeszédek 4:18). Jóindulatod velem van, és soha nem hagy el (Jeremiás siralmai 3:22-23). Semmi sem árthat nekem, ami ellenem jön (Ézsaiás 54:17). Te úgy alakítod a körülményeimet, hogy minden a javamra váljék (Róma 8:28). Ingadozás nélkül kitartok a reményben, mert Te biztosan megtartod az ígéreted (Zsidók 10:23).

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“De hû az Úr, a ki megerõsít titeket és megõriz a gonosztól.”

2 Tesszalonika 3:3

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások