Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (10 Szavazaból)

17,28 Mert benne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy a ti költőitek közül az egyik ezt mondta: „Az Ő gyermekei vagyunk.” (Apostolok Cselekedetei – Egyszerű Fordítás)

Soha ne gondolj úgy magadra, mint aki el van választva Istentől. A Vele való kapcsolatod olyan, mint a tengeri élőlény kapcsolata a tengerrel.

Isten nem csak részt vesz az életedben. Mennyei Atyád nem csak benne van az életedben. Ő maga az életed. A Vele való egységed határoz meg. A függetlenség csak egy illúzió, ami visszatart attól, hogy megtapasztald azt az életet, amit neked szán. Isten nem valahol kívül, távol van, hanem ebben a pillanatban is Benned él, és te pedig Őbenne.

Az Ő gyermeke vagy, és az Ő DNS-e van benned. Ő nem csak nézője az életednek, aki arra vár, hogy felajánlja a segítségét, amikor szükséged van rá, hanem az Ő élete lényednek megtartó ereje és forrása. Arra vágyik, hogy naponta megtapasztald, ahogy az Ő élete kiáramlik a bensődből. Tanuld meg a Mennyei Atyáddal való egységben látni magad, és hidd el, hogy Ő megeleveníti a gondolataidat, szavaidat és cselekedeteidet a nap során.

Mennyei Atyám, a gyermeked vagyok (János 1:12). Olyan szeretettel szeretsz, aminek az intenzitását semmi sem csökkentheti (Énekek Éneke 8:7). Jó terveket tartogatsz a számomra (Jeremiás 29:11). Azért szeretsz engem, mert így döntöttél, és nem azért mert valamit tettem, vagy nem tettem (Efezusi 1:4). Jóságod és szereteted kísérnek életem minden napján (Zsoltárok 23:6).

Minden áldás Jézus Krisztusban, már az enyém (Efezusi 1:3). Hit által belépek a kegyelembe, és azt a kegyelem utat fogom járni, amit előre elkészítettél számomra (Róma 5:2). Mindaz vagyok, akinek Te mondasz (1 Korinthus 15:10). Mindenre képes vagyok, amire elhívtál (Filippi 4:13). Minden az enyém, amit nekem szántál (Zsoltárok 84:12).

Az utam egyre világosabb (Példabeszédek 4:18). Jóindulatod velem van, és soha nem hagy el (Jeremiás siralmai 3:22-23). Semmi sem árthat nekem, ami ellenem jön (Ézsaiás 54:17). Te úgy alakítod a körülményeimet, hogy minden a javamra váljék (Róma 8:28). Ingadozás nélkül kitartok a reményben, mert Te biztosan megtartod az ígéreted (Zsidók 10:23).

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!”

5 Mózes 18:15

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások