Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 5.00 (13 Szavazaból)

Láttam egy műsort a tévében, ami Saddam Hussein életét mutatta be. Érdekes volt megtudni nevének jelentését: „az, aki szembeszáll.” A műsorvezető rávilágított, hogy Saddam egész életében ennek megfelelően élt.

Anyja már terhessége alatt meg akart tőle szabadulni, úgy, hogy a hasát a falnak ütötte. Saját életének is megpróbált véget vetni, hogy a gyermek vele együtt pusztuljon el. Még meg nem született gyermekét, egy nemkívánatos betolakodónak látta.

Megfigyelhetjük a történelemben is, hogy a nevek jelentőséggel bírnak, és sokszor meghatározzák viselőjük viselkedését. Jákob neve „csalót” jelent és ennek megfelelően is élt, egészen az Úr angyalával folytatott harcáig, amikor is szó szerint megtört. Ezen a ponton a nevét Isten Izraelre változtatta, ami annyit tesz, hogy „Isten harcosa.”

Amikor Krisztus belépett ebbe a világba, az angyal ezt mondta Máriának: „Nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét annak bűneiből” (Máté 1:21). Istennek fontos volt a „Jézus” név.

Amikor Jézus elmondta Péternek, hogy milyen szolgálatot akar rábízni, rögtön a nevét is megváltoztatta: „Boldog vagy, Simon, Jóna fia… Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy…” (Máté 16:17-18)

Milyen névvel ruháztak fel téged ebben a földi világban? Most nem arra a névre gondolok, amit a születésedkor kaptál, hanem arra, amit a családod, a társaid, a tanáraid és mások adtak neked akár kimondva, akár kimondatlanul.

Néhányan például olyan neveket viselnek, hogy „Nemkívánatos”, vagy „Nem szeretetreméltó.” Mások titokban olyan nevet hordanak, ami a szégyennel áll összefüggésben. Néhányan mélyen belül úgy gondolják, úgy hívják őket, hogy „Csúnya”, vagy „Jelentéktelen”.

Most gondolkodj el egy kicsit, vajon mi lehet a kimondatlan neved, mit aggattak rád életed meghatározó szakaszában?

A kegyelem evangéliuma jó hírrel szolgál a nevünkkel kapcsolatban. Nem az vagy, akinek sokan hívnak. Isten kedves, becéző szavakkal szólít meg téged, mint például: „Szemem fénye”, „Kedvesem”, „Gyermekem”, „Szerelmesem”, „Barátom”, „Menyasszonyom”. Lapozd fel a Bibliát, és meglátod, hogy Isten egyetlenegyszer sem illet negatív névvel.

Rajong érted. Most, hogy tudod ezt az igazságot, állj meg egy pillanatra. Kérdezd meg Istentől, milyen néven szólít meg ma téged. A Szent Szellem kinyilatkoztatja számodra, mennyire szeret Isten, és milyen különleges vagy számára.

Különleges nevet tartogat számodra. Vedd magadra, és élj annak megfelelően.

Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások