Friss gondolatok

Isten alkalmassá teszi az alkalmatlant

„Megmenti életed a pusztulástól, szeretettel és irgalommal koronáz” (Zsoltárok 103:4, különböző fordítások alapján)

Bővebben ...

Lásd Istent jó Apaként

Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied.” (Lukács 15:11) A hit azt jelenti,…

Bővebben ...

Isteni gyengédség

„Isten, mint minden jó szülő, csodálatos módon arra vágyik, hogy virágozzon minden, amit teremtett és…

Bővebben ...

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.34 (16 Szavazaból)

19,15 Fogadd kedvesen számnak mondásait és szívem gondolatait, Uram, kősziklám és megváltóm! (Zsoltárok)

Ha jók akarunk lenni valamiben – bármi legyen is az – gyakorlásra van szükségünk. Ha jó akarsz lenni az Isten Igéjén való elmélkedésben, akkor gyakorolnod kell.

Mint egy jó edző, aki időt szán arra, hogy a csapatát bátorítsa, és a gondolataikat a megfelelő irányba terelje a nagy mérkőzés előtt, neked is minden reggel edzened kell a gondolataidat. Ne várd ölbe tett kézzel, hogy mit hoz a nap; hanem tudatosan készülj a győzelemre.

A győzelem nem csak képességről szól, fontos a hozzáállás, a gondolkodásmód, és a magunkkal folytatott párbeszéd. Fontos, hogy elhidd, hogy győzelemre lettél teremtve, mert amit hiszünk, nagyban befolyásolja a jövőnket. Először neked kell győztesnek látnod magad, mielőtt mások annak látnának. Töltsd meg az elmédet Isten szavának az igazságával, ami azt mondja: Több vagy, mint hódító. Isten mindennel ellátott. Képessé tesz, hogy legyőzd az akadályokat, melyekkel szembe kell nézned.

Lehet, hogy eddig nehéznek találtad, hogy győztesként nézz magadra. Lehet, hogy igazságtalanságokat szenvedtél el a múltban. Lehet, hogy jogtalanul megvádoltak, elveszítetted a munkádat, vagy éppen valaki átgázolt a lelkeden. Ha nem engeded el a múltat, és őrizgeted ezeket a negatív emlékeket a szívedben, akkor azok le fognak nyomni, és megakadályozzák, hogy mindazzá válj, aminek Isten elgondolt. Ne hagyd, hogy mások szavai vagy cselekedetei elvegyék a célodat és a lelkesedésedet! Semmilyen múltbéli dolog nem csökkenti az értékedet Isten szemében. Ma egy új nap van, és most van itt az ideje annak, hogy egy új módon lásd az életet. Ideje kiszórni a negatív emlékeket és megbocsátani azoknak, akik ártottak neked.

Szakíts ma időt arra, hogy megvizsgáld a gondolataidat. Vannak negatív gondolkodásminták, amiket meg kell változtatni? Úgy látod magad, ahogy Isten lát, mint aki értékes és fontos? Láss túl azon, ahogy érzel magaddal kapcsolatban, és összpontosíts arra, amit Isten mond rólad. Ne feledd, nem a véletlen műve, hogy itt vagy. A Mindenható Isten a saját képmására teremtett, és céllal teremtett. Isten különleges kincse vagy. Senki és semmi sem tarthat vissza az Ő céljától az életedben!

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Mit mond rólad Isten?

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Please enable the javascript to submit this form

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felõletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kivánatos véget adjak néktek. Akkor segítségre hívtok engem, és elmentek és imádtok engem, és meghallgatlak titeket. És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekbõl kerestek engem.”

Jeremiás 29:11-13

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások