Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.40 (15 Szavazaból)

2,13 (Nem a saját erőtökből) mert Isten az, aki valójában munkálja bennetek mind az akarást (azáltal, hogy megteremti bennetek az erőt és a vágyat), mind a cselekvést az ő tetszésére, megelégedésére és gyönyörűségére. (Filippi – angolból fordítva AMP Bible)

A Biblia nem mondja, hogy a hívőknek soha sem kell szembenézniük kihívásokkal, akadályokkal, vagy nehézségekkel, sőt épp az ellenkezőjét tanítja.

Valójában a keresztény élet nem problémamentességet jelent, hanem Isten erejének a jelenlétét, amellyel bennünk munkálkodik. Lesznek megpróbáltatásaink ebben a világban; de Jézus már legyőzte a világot, és megfosztotta az erejétől, amivel ártani tudna nekünk. Ha Isten útját választjuk, teljes győzelemben élhetünk!

Tudd, noha az élet nem mindig fair, Isten mindig fair! Ő igazságos Isten. Isten látja azokat, akik bántottak, és minden helyzetet lát, amikor igazságtalanság történt veled. Kérlek, ne felejtsd el, hogy sokkal inkább számít, ami benned történik, mint, ami veled történik. Vagy úgy döntesz, hogy hagyod, hogy a neheztelés, a keserűség és a meg-nem-bocsátás gyökeret eresszenek, vagy úgy döntesz, hogy a megbocsátáson keresztül ajtót nyitsz Isten gyógyító erejének.

Ha bármiféle változást akarunk az életünkben, mindig belülről kell kezdenünk. A változás mindig a szívünkből indul, amikor hagyjuk, hogy Isten munkálkodjon bennünk. Mi meghozzuk a döntést, Isten pedig meghozza a változást. Teljesen rendben van, ha ezt mondod: „Istenem, nem igazán érzem úgy, hogy meg tudnék bocsátani ennek az embernek, de arra kérlek, adj erőt, hogy meg tudjam tenni. A Tiéd a szívem, Uram, és ezt a helyzetet is átadom Neked, mert Te vagy az Egyetlen, aki be tudod gyógyítani a fájdalmamat. A megbocsátás egy döntéssel kezdődik. Lehet, hogy nem érzed úgy, hogy meg akarsz bocsátani, és lehet, hogy van egy csomó kérdésed, vagy fájdalmat, haragot érzel, de ha meghozod a döntést, hogy Isten szerinti módon fogsz cselekedni, akkor meglesz az eredménye: békesség, öröm, erő és szabadság.

Isten munkálkodik benned. Ő képessé tesz, és minden szükségessel ellát ahhoz, hogy győzelemben élhess életed minden területén.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ennekokáért õ mindenképen idvezítheti is azokat, a kik õ általa járulnak Istenhez, mert mindenha él, hogy esedezzék érettök.”

Zsidókhoz 7:25

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...