Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.40 (15 Szavazaból)

2,13 (Nem a saját erőtökből) mert Isten az, aki valójában munkálja bennetek mind az akarást (azáltal, hogy megteremti bennetek az erőt és a vágyat), mind a cselekvést az ő tetszésére, megelégedésére és gyönyörűségére. (Filippi – angolból fordítva AMP Bible)

A Biblia nem mondja, hogy a hívőknek soha sem kell szembenézniük kihívásokkal, akadályokkal, vagy nehézségekkel, sőt épp az ellenkezőjét tanítja.

Valójában a keresztény élet nem problémamentességet jelent, hanem Isten erejének a jelenlétét, amellyel bennünk munkálkodik. Lesznek megpróbáltatásaink ebben a világban; de Jézus már legyőzte a világot, és megfosztotta az erejétől, amivel ártani tudna nekünk. Ha Isten útját választjuk, teljes győzelemben élhetünk!

Tudd, noha az élet nem mindig fair, Isten mindig fair! Ő igazságos Isten. Isten látja azokat, akik bántottak, és minden helyzetet lát, amikor igazságtalanság történt veled. Kérlek, ne felejtsd el, hogy sokkal inkább számít, ami benned történik, mint, ami veled történik. Vagy úgy döntesz, hogy hagyod, hogy a neheztelés, a keserűség és a meg-nem-bocsátás gyökeret eresszenek, vagy úgy döntesz, hogy a megbocsátáson keresztül ajtót nyitsz Isten gyógyító erejének.

Ha bármiféle változást akarunk az életünkben, mindig belülről kell kezdenünk. A változás mindig a szívünkből indul, amikor hagyjuk, hogy Isten munkálkodjon bennünk. Mi meghozzuk a döntést, Isten pedig meghozza a változást. Teljesen rendben van, ha ezt mondod: „Istenem, nem igazán érzem úgy, hogy meg tudnék bocsátani ennek az embernek, de arra kérlek, adj erőt, hogy meg tudjam tenni. A Tiéd a szívem, Uram, és ezt a helyzetet is átadom Neked, mert Te vagy az Egyetlen, aki be tudod gyógyítani a fájdalmamat. A megbocsátás egy döntéssel kezdődik. Lehet, hogy nem érzed úgy, hogy meg akarsz bocsátani, és lehet, hogy van egy csomó kérdésed, vagy fájdalmat, haragot érzel, de ha meghozod a döntést, hogy Isten szerinti módon fogsz cselekedni, akkor meglesz az eredménye: békesség, öröm, erő és szabadság.

Isten munkálkodik benned. Ő képessé tesz, és minden szükségessel ellát ahhoz, hogy győzelemben élhess életed minden területén.

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Én vagyok a szõlõtõ, ti a szõlõvesszõk: A ki én bennem marad, én pedig õ benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek. Abban dicsõíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim.”

János 15:5,8

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Köszönöm mennyei Apukám, hogy olyan ...

  Bövebben...

   
 • Ez a kedvencem. Nagyon bátorító.

  Bövebben...

   
 • Igen köszönöm Atyám, hogy jöhetek hozzád ...

  Bövebben...

   
 • Dicsőség néked Istenünk, Fiad nevében ...

  Bövebben...