Friss gondolatok

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

A szeretet mindig védelmez

„Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.” (1 Mózes 3:21)…

Bővebben ...

Tettrekész együttérzés

„Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"” (Lukács 7:13)…

Bővebben ...

Isten dicsősége a teljes életet élő ember

„Isten dicsősége a teljes életet élő ember.” (Szent Iréneusz) Amikor először bukkantam rá erre az…

Bővebben ...

Isten tolmácsa

Amíg Brazíliában éltünk, előfordult, hogy tolmácsolnom kellett, amikor vendégelőadó érkezett. A hallgatóság előtt állt az…

Bővebben ...

Égj, de ne égj ki

„Ezért ügyeljetek arra, hogyan éltek! Ne legyetek ostobák, hanem bölcsek!” Efezusi 5:15

Bővebben ...

Ajánlata számodra

„Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (János 10:10, EF)

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.41 (11 Szavazaból)

Évekkel ezelőtt, éppen a gyülekezetünk konyhájában voltam, hogy teát készítsek. Nagy volt a sürgés-forgás körülöttem. Már az egyik kezemben volt a forró teáscsésze, a másikban pedig a kanál, amikor megpillantottam ötéves unokaöcsémet, amint egyenesen felém viharzott.

Bár Christopher feleakkora volt, mint én, erős és lendületes kisfiú volt. Így hát, tudtam, hogy fel kell készülnöm a következményekre.

A következő pillanatban Christopher becsapódott, és kis kezeit körém fonva, ahogy csak tudott szorított. Minden erejével azon volt, hogy megmutassa irántam való szeretetét. Én pedig, ahogy tudtam próbáltam nem kiönteni rá és magamra a forró teát. Én is át akartam ölelni szeretett unokaöcsémet, de tele volt a kezem, így nem tudtam megtenni. Először szabaddá kellett tennem a kezeimet, hogy élvezni tudjam a szeretetét és viszonozni tudjam az ölelését. Egy „csere” ment végbe, amikor elengedtem azt, ami a kezemben volt.

Sokszor úgy megyünk végig az életen, hogy közben azokhoz a dolgokhoz ragaszkodunk, amikről azt gondoljuk, fontosak, de közben nem is azok. Annyira elfoglaltak vagyunk, és annyira tele van a kezünk, hogy elmulasztjuk az igazán értékes dolgokat. El kell engednünk, ami a kezünkben van, hogy megragadhassunk valami jobbat.

Van valami, amihez ragaszkodsz, de amit el kellene engedned ahhoz, hogy helyet készíts annak, amit Isten akar hozni az életedbe? Teljesen be vagy táblázva? Olyan kapcsolathoz ragaszkodsz, ami romboló hatású? A gondolataidat valami múltbeli esemény emészti fel? Lehet, hogy valami jó dologhoz ragaszkodsz, de a jó dolgok is visszatarthatnak attól, hogy megragadd a legjobbat; amit Isten szán neked. Aznap én csak egy csésze teát tartottam a kezemben, ami se nem jó, se nem rossz, de mégis megakadályozott abban, hogy élvezni tudjam Christopher szeretetét, és hagyjam, hogy a napom részévé váljon.

Kérlek, nézd meg, mi van a kezedben. Légy készen arra, hogy változtass, elengedj, annak érdekében, hogy magadhoz ölelhesd azt, ami igazán fontos.

„viszont mindent gondosan vizsgáljatok meg, hogy valóban Istentől származik-e! Ha igen, akkor ahhoz ragaszkodjatok” (1 Thesszalonika 5:21, EF)

Öleld át, ami valóban fontos

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Karácsony üzenete

A Karácsony valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 2:1-20.

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Én vagyok a szõlõtõ, ti a szõlõvesszõk: A ki én bennem marad, én pedig õ benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek. Abban dicsõíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim.”

János 15:5,8

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Köszönöm mennyei Apukám, hogy olyan ...

  Bövebben...

   
 • Ez a kedvencem. Nagyon bátorító.

  Bövebben...

   
 • Igen köszönöm Atyám, hogy jöhetek hozzád ...

  Bövebben...

   
 • Dicsőség néked Istenünk, Fiad nevében ...

  Bövebben...