Friss gondolatok

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

Isten arca

Miért ment el Isten egészen a betlehemi jászolig? Miért ment el ilyen messzire? Azért, hogy…

Bővebben ...

Ő véghezviszi a tervét

Az első karácsony más volt, mint amiről Mária álmodozott? Igen. A meglepetés terhesség, a hirtelen…

Bővebben ...

Isten gyengéd szeretettel viseltet irántad

„hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.” (Efezusi 2:7)

Bővebben ...

Segítség a szükség idején

„Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához!…

Bővebben ...

Új kezdet

Ugye nagyszerű lenne, ha mindig újra tudnánk kezdeni a dolgokat, ha szükséges. Ahelyett, hogy bent…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.85 (10 Szavazaból)

Az egyik unokahúgom 18 éves, és életének fontos szakaszához érkezett. Több főiskolára is beadta a jelentkezési lapját, és most várja a válaszokat. Várakozásban telik az élete, csakúgy, mint a többi vele egykorú diáknak.

Természetesen,  kidolgoztak már egy A, B és C tervet is. Figyelem az unokahúgomat, amint a különböző lehetőségeken töpreng: „Ha felvesznek az első helyre, amit megjelöltem, vajon, kivel leszek egy szobában? Milyen lesz az egész?”

Ahogy látom őt átmenni ezeken a dolgokon, az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen mindannyian várunk valamire. Az élet nagy részt várakozásból áll. Az unokahúgom most élete nagy eseménye előtt áll. Azt hiszi, ha nem veszik fel, akkor vége mindennek. Pedig inkább így kellene gondolkodnia: „Oda fogok kerülni, ahova Isten akarja, hogy kerüljek, és amikor ott leszek, Isten gondoskodni fog rólam. Ő már előkészítette a lehetőségeket, és a megfelelő embereket.” Ez az, amit számára szeretnénk. Azt szeretnénk, hogy élvezze azt ahol most van, valamint az utat is, ami rá vár.

Amikor várakozunk, sokszor megkísért minket az aggódás. Isten azt mondja: „Bízz Bennem a várakozás különböző fázisaiban. Hidd el, hogy a lehető legjobbat akarom számodra.” A várakozás küszködésnek tűnhet. Főként azért, mert annyira hozzászoktunk már, hogy azonnal hozzájutunk ahhoz, amit akarunk. Egy pillanat alatt üzenetet küldhetünk a világ másik felére, vagy választ találhatunk a kérdésünkre a Google-on. Egy pillanat alatt kész az instant kávé, vagy az ebéd a gyorsétteremben. Ez az „instant” világ teszi a várakozást olyan nehézzé. Azonban, Isten nem akarja, hogy küszködjünk. Azt akarja, hogy megerősödjünk és fejlődjünk a várakozás folyamatában.

Csak gondolj arra, amikor a lepke kibújik a gubójából. Időre és erőfeszítésre van szüksége, hogy előbújjon. De amikor ez megtörténik, akkor gyönyörű pillangóvá változva tör elő, készen arra, hogy repüljön. Velünk is ez történik, amikor jól várakozunk. Erőssé és széppé válunk, készen arra, hogy magunkhoz ragadjuk mindazt, amit Isten elkészített számunkra.

Az unokahúgomhoz visszatérve, ha felveszik, akkor várnia kell arra, hogy lediplomázzon. Majd arra kell várnia, hogy elkezdje a karrierjét; azután arra, hogy férjhez menjen. Ezt követően arra kell majd várnia, hogy kisbabájuk legyen, majd pedig az első házuk megvételére. Az élet várakozásból áll, és minél hamarabb megtanulunk jól várni, annál jobban járunk!

„Akik az Úrra várnak, erejük megújul” (Ézsaiás 40:31, angolból fordítva)

Várj jól

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu

A Húsvét üzenete

A Húsvét valódi üzenete

Részlet
Lukács evangéliumából
Lk. 22:1 - Lk. 24:53

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Ennekokáért õ mindenképen idvezítheti is azokat, a kik õ általa járulnak Istenhez, mert mindenha él, hogy esedezzék érettök.”

Zsidókhoz 7:25

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások

 • Kedves Margitka! Köszönjük a visszajelzést ...

  Bövebben...

   
 • Hálát adok Istennek ezért a gyakorlati ...

  Bövebben...

   
 • Hálásan Köszönöm a mai napot is, hogy nem ...

  Bövebben...

   
 • Hozzád megyek Uram, te segítesz rajtam! Mostani ...

  Bövebben...