Friss gondolatok

Az Ő házának gazdagsága

„Megtöltesz minket házad kincseivel, jóságod folyóvizéből itatsz bennünket!” (Zsoltárok 36:8, EF) Egy szolga vonakodva imádkozik;…

Bővebben ...

Fiúság

A tékozló fiú története valójában elsősorban nem is a tékozló fiúról szól, hanem az apa…

Bővebben ...

Isten a gyermeked Atyja is

„Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az.” Példabeszédek 14:26…

Bővebben ...

Ne hagyd, hogy a sok tevékenység miatt kiégj!

„Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.

Bővebben ...

Légy tudatában Krisztusban elfoglalt helyednek

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem…

Bővebben ...

Soha nem vagy egyedül, Isten mindig törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1 Péter 5:7

Bővebben ...

A gyógyító ima lényege

Miközben felfedezzük azt a sok csodálatos módot, amin keresztül Jézus meggyógyítja a legbelsőbb valónkat, szem…

Bővebben ...

A hálaadáson keresztül vezet az út a békességhez

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!”…

Bővebben ...

Hallásból tapasztalat

Hajlamosak vagyunk arra, hogy Jézust csak kicsit avassuk be az életünk részleteibe. Azt gondoljuk: „Ha…

Bővebben ...

Velünk az Isten!

Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő…

Bővebben ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Pontszám 4.87 (15 Szavazaból)

Nemrég azt a részt olvastam Lukács evangéliumából, amikor Jézus a tanítványaival a Gecsemáné-kertbe ment. Jézus már tudta, hogy mi fog következni, és így szólt a tanítványaihoz:

22,40 ..."Imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek."

Elég furcsának tűnhetett a tanítványoknak, hogy Jézus éppen ebben a pillanatban hívta fel a figyelmüket a kísértésre. Azt gondolhatták, ugyan mi történhetne, talán feltűnik néhány társaságra váró hölgy? Netán néhány részeg alak összebunyózott a sarkon és jól elagyabugyálják majd őket is? De hiszen teljesen egyedül voltak egy olajfa ligetben az éjszaka sötétjében. Milyen fura időzítés ilyenkor figyelmeztetni a tanítványokat a kísértésre, ugye?

Vagy mégsem?

Milyen kísértésre gondolt Jézus, ami ilyenkor jöhet? Nos, milyen kísértés szokott megkörnyékezni, amikor egy súlyos probléma felüti a fejét, amikor úgy tűnik, hogy Isten távol van? Az kísért meg, hogy beadjuk a derekunkat a félelemnek, a kételkedésnek és a hitetlenségnek. Gondoltad volna, hogy ezek hárman a kísértés kategóriájába tartoznak? És mint olyanok, óvakodnunk kell tőlük.

Kemény hónapok állnak mögöttünk. Stresszes és túlfeszített voltam, amikor ezt a bibliaverset olvastam. Azon voltam, hogy teljesen átadom magam a körülmények miatti teljesen jogos szomorúságnak. Isten a bibliavers véletlenszerűségével ragadott meg. Miközben azon tűnődtem, vajon mit keres itt ez a vers, akkor támadt a gondolat, hogy mi jelentheti itt a kísértést. Aztán rájöttem, hogy éppen a csapdája felé tartok. Csüggedés. Kételkedés. Félelem. Addig a pillanatig nem is gondoltam rájuk úgy, mint kísértésre, vagy mint bűnre.

De már annak látom őket, amik valójában: hitetlenség. És látom mindazt a kárt, amit a hitetlenség okoz – a szívemben, a perspektívámban és az Istennel való kapcsolatomban. Ne adj teret neki, mondja Jézus. Óvd magad tőle. Vigyázz és imádkozz. Ne dőlj be az olyan gondolatoknak, amik nem igazak Istenről.

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. (Zsoltárok 46:2)

Mert olyan Főpapunk van, aki megérti gyengeségeinket, hiszen ő is ki volt téve azoknak a kísértéseknek, amelyek az embereket érik. Mindenféle próbán győzelmesen ment keresztül, és sohasem vétkezett. (Zsidók 4:15, Egyszerű Fordítás)

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Feliratkozás

E-mail értesítés a legújabb írásokról.

Feliratkozás után, biztonsági okokból egy megerősítő e-mailt küldünk, a véglegesítéshez szükséges információkkal! Ha nem kapna megerősítő e-mailt, kérjük ellenőrizze spam fiókját, vagy írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül. Az egy hónapnál régebbi, nem véglegesített feliratkozásokat töröljük.

Napi Ige


“Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak elõttem.”

Zsoltárok 119:30

Áhítatok.hu QR-kód

Áhítatok.hu

Keresés a Bibliában

Bibliavers pl: János 3:16 vagy a keresett szó.A Facebookon

Új hozzászólások